Kat en Kruiden

Onzindelijkheid en sproeien is een veelgehoord probleem bij katteneigenaars.

Sproeien is normaal kattengedrag, omdat katten geuren gebruiken om met elkaar te communiceren.

Zo kunnen zij door middel van geur (van urine en/of ontlasting) doorgeven waar de grenzen van hun territorium liggen. Dit doet een kat ook door kopjes aan voorwerpen te geven of aan voorwerpen te krabben.

We spreken van onzindelijkheid, waarin de kat in de normale plashouding gaat zitten plassen of poepen.

Dit komt voor wanneer de kat de kattenbak niet wil of durft te gebruiken. Allereerst is het belangrijk om na te gaan, of er een eenvoudige oplossing is voor het afwijkende gedrag. Katten zijn erg schone dieren en daarom zullen zij niet graag op een vieze kattenbak gaan zitten. Is de kattenbak niet te klein of te groot? Zit er een kap op of juist niet? De kat kan ook een afkeer hebben van de geur van andere katten in de kattenbak, dus zijn er genoeg kattenbakken? Heeft de kat liever andere kattenbakvulling? Allemaal punten om over na te denken, wanneer je kat buiten de kattenbak zijn behoefte doet. Over het algemeen is het aan te raden per kat 1 kattenbak te plaatsen + 1 extra kattenbak.

Daarnaast of mede door bovengenoemde oorzaken kan de kat vanwege stress afwijkend gedrag vertonen.

Een kat hiervoor bestraffen is geen oplossing, omdat de kat hierdoor juist nog meer bang of gespannen kan worden. En dit kan de kans op stress gerelateerd gedrag juist weer doen toenemen.

Is er wel een krabpaal in de buurt? Verveelt de kat zich? Probeer dan in ieder geval een goed alternatief te bieden.

mijn kat plast naast de kattenbak

NoStress-Māo is een kruidenformule, welke zorgvuldig is samengesteld uit een mix van pure Chinese kruiden zonder chemische toevoegingen, ondersteunt een goede gemoedstoestand en zorgt daardoor voor innerlijke rust bij uw kat.

NoStress-Māo is ook bij andere kleine huisdieren met ongewenst gedrag toe te passen.

naar de winkel Naar de winkel